Followers

Tuesday, October 6, 2009

JoM BeRaYa















Puding Raja Pekan
























Mee Sup

















Dari Kiri : Pn Ita, Linda, K.zila, baby Hurin dan K.Ina dan Puteri


Jom Beraya di Rumah Puan Ita


3 Okt 09 baru-baru ni group2 mama's n daddy's glem termasuk g'just n nad's .. berkonvoi beramai-ramai pegi beraya dan serbu umah Cik Itas's (one of the our sporting boss) di Balok. Meriah jugak ler bila dah berkumpul ramai2 sambil makan2, minum2 boleh bersembang gn citer -citer yg tak pernah abis.

Menu ptg tu rendah daging buatan sendiri, satay, dan yg speselnya assorted of Puding's yg direkacipta sendiri oleh beliau. Banyak sangat pudingnya tapi sayang saya tak berapa nk ingat apa namanya kecuali Puding Pisang saja yg. saya ingat. Best... jarang nk jumpa puding pisang beb. Sori ler coz tk boleh nk N3 gambor puding tu, nnti I kena minta kebenaran yang empunya resepi dulu boleh ke tak utk tatapan kekawan. Tima kasih Puan Ita's atas hidangan menu yg best2 n thn depan jgn lupa jmput group kami mama's n dadd's glem utk menyerikan majlis jamuan raya Puan.

Kemudian destinasi kami seterusnya serbu ke rumah k.zila. Rasanya dah lama juga tak berkunjung ke teratak inggreis style kak zila ni. Rumahnya tetap cantik seperti dulu juga walaupun dah bertambah sorang ahli keluarga ni tapi owner rumah tetap maintain menguruskan rumah nya. Lama juga lah dok melepak kat sini sambil makan kuih-kuih raya dan kerepek-kerepek buatan tangan k.zila dan sempat juga berposing kat tempat-tempat yg menarik.

4 Okt 09 - Esoknya pula geng2 semalam & Mila serbu pula kat Indra Mhkota Cottage. Pagi tu sebelum diaorg dtg jiran2 yg dekat gn umah dtg dulu, breakfast kat umah, pas tu baru lah group glem sampai. Ari tu tuan rumah menyediakan Mee Sup, Cup Cake, Cake Coklat dan yg spesel nya hanya setahun sekali saja saya sediakan iaitu Puding Raja. Itu pun nk dijadikan rezeki, mujur pisang lemak manis tu ada jual kat beserah semalam masa on the way nk beraya kat umah Pn.ita di balok. Nk buat Puding Raja ni cuma Pisang Lemak Manis je yg sesuainya. Mujurla huby sudi membantu tlg goreng pisang pagi tu. Plan seterusnya ke rumah kak ina pulak utk lunch. Ikutkan mmg saya nk join sekali gn diaorng serbu umah k.ina, tapi belum sempat nk ke sana ada kawan huby sampai. Pas tu dah bersiap sedia nak lunch kat sana kawan lama I (kawan Sek.Men) dok kat seberang taman jer ... dtg umah. Yelah walaupun seberang taman, tapi susah jugak nak jumpa. Tapi mmg seronok la jmpa kawan lama. Lama gak berboraknya. Bila kawan tadi tu dah balik baru la nk solat zohor. Tu pun dah kul 4 ptg. Tak sempat juga nak ke open house k.ina. Lepas asar Kak Sal n famly dan amalina (ex-classmate UITM JEngka) dtg ke rumah. Thanks kak sal walaupun buzy gan kelas dan famly tapi dpt jg meluangkan masa ke umah saya. Begitu juga gan amalina. Dan juga semua kekawan dan sahabat yang sudi menjejakkan kaki ke rumah saya hari tu dan merasa juadah yang tak seberapa tu.
Ptg tu dalam kul 7 lepas semua tetamu dah balik kerja mengemas rumah dan basuh pinggan mangkuk pun bermula. Fuh.. letih juga la rasanya. Mujur huby ada tlg apa yg patut. Lepas isyak jer, terus ke umah kak ina. Dapat juga merasa menu kak ina ari tu nasi tomata gan ayam masak merah dan juga roti jala. Alhamdulillah ada juga rezeki saya n famly. Balik dari umah kak ina terus balik rumah , tidor....... zzzzzz. Selesai sudah 2 hari yang meletihkan tapi amat menyeronokkan.









2 comments:

Nita said...

Bravo! Ada kelas! Teruskan usahamu

LiNdA OFf77 said...

Thank You very much 'sifu'